Diamond Kites Veyron

Vanuit Duitsland komt er net na de Sharp van Kitehouse een nieuwe topvlieger op de markt: de Veyron van Diamond Kites. De naam is veelbelovend, en de al uitgebrachte filmpjes ook. Diamond Kites is een samenwerkingsverband tussen Bernd Schucht en Thorsten Axmann. Die laatste kennen we in Nederland van zijn succesvolle deelnames aan Nederlandse wedstrijden.

De Veyron is een vlieger van 2,4 m en is bijna 1 m hoog. Je ziet snel dat het zeiloppervlak erg groot is. Dat zal wel lekker veel druk geven.

De Veyron heeft een aantal opmerkelijke dingetjes:

  • Het grootste deel van het zeil is wit. Dat komt door het gebruik van het zogenaamde AirX in plaats van Icarex, en die AirX wordt nog alleen in het wit gemaakt (zoiets zit ook in de Cosmic Ghost en de lichte TNT modellen). De randjes hebben een kleurtje gekregen. Misschien vind je dat niet zo mooi, maar dat is gelukkig een van de minder belangrijke zaken.
  • Door de spanning in het zeil is het gat om het kruisstuk opvallend groot om de spanning op die kwetsbare plaats te vermijden.
  • De binnenste stand-off is niet van carbon, maar van glasvezel. Waarschijnlijk om in bepaalde situaties wat mee te veren.


De Veyron is al te koop in diverse uitvoeringen: de standaard is er als Skyshark-variant, maar ook in het duurdere Aerostuff. Er is ook al een UL-uitvoering. Aan de Vented versie wordt nog gewerkt (opvallend, die Vented, want steeds meer harde wind-vliegers waren niet meer Vented, maar Strong).

Het apparaat gaat – toevallig of niet – evenveel kosten als de hierboven genoemde Sharp, Cosmic en TNT: €330,-. Het is nog even wachten op de eerste Nederlander die er eentje koopt, dan kunnen we hem tenminste allemaal testen.

Media:

Er zijn al twee filmpjes van de Veyron verschenen, daarin zie je alle tricks die er bestaan. Echter, de piloot in deze twee filmpjes was Thorsten zelf, en dat kan de boel wel een beetje flatteren. Ik ben bang dat hij met een vuilniszak aan twee lijnen ook kan cometen en tazzen…