l’Atelier Curve

Op Facebook en de verschillende vliegerfora kwam een video van een nieuwe vlieger van l’Atelier langs, ge-edit door Mathieu Mayet en deze neemt ook het vliegwerk voor zijn rekening. Ondanks dat de video een vrij gestyleerde kijk op de vliegeigenschappen van de vlieger geeft was onze interesse voor de Curve gewekt.

l’Atelier begint de omschrijving van de Curve met volgende (vrij vertaalde) passage:

Gericht op toegankelijkheid en beheersbaarheid voor beginnende piloten die hun techiek willen perfectioneren, maar ook voor de gevorderde ‘top gun’ piloten een uitdaging om nieuwe bewegingen te leren.

Volgens l’Atelier ligt de nadruk bij de Curve op mooi, net vlieggedrag en zijn flatspins en rugtricks beide fraai uit te voeren.

Specs:

De Curve is te krijgen in een standaard uitvoering en volledig 5pt uitvoering. Het zeil bestaat uit een mix van Icarex, Mylar en Chikara. Dit zien we in meer vliegers van de laatste jaren. l’Atelier verwerkte deze zeilmix al in de XTz en ook de Sharp van Kitehouse is hiermee uitgevoerd. Op strategische plaatsen Nylon (rekt meer en geeft zodoende een coupe) toepassen zou de vlieger beter geschikt maken voor hardere en vlagerige wind. Er is gekozen voor een ontwerp met 1 glasfiber (Gytech) standoff per vleugel. Het Freestyle Pack moet je voor de 6mm versie apart bij bestellen. Deze pack bestaat uit Yoyo-stopper, gewicht en keeperline.

Spanwijdte: 234cm
Hoogte: 99cm
Optimale windbereik: 8 tot 20km/u
Lijnen: 40 tot 70 kg/30 tot 37m
Zeilen: ICAREX PC31/Mylar/Chikara
Frame: 6mm en Skyshark P3X (5PT versie: 5pt en 6mm)
Connectors: APA / Exel
Standoffs: 3mm mono Gytech (glasfiber)
Toom: 3-punts
Aanbevolen gewicht: 15grs

39-184-thickboxEr zijn 3 kleurcombinaties te kiezen: Rood/Grijs/Wit, Blauw/Grijs/Wit en Zwart/Grijs/Oranje. Ook is er de optie om custom kleuren te kiezen. De tendens van simpele strakke paneel designs is hier ook terug te vinden. Prijs van het instapmodel zonder Freestyle pack komt op 199 euro. De volledig 5pt versie is inclusief pack 279 euro.

39-183-thickbox