Ocius – Sky Burner Sport Kites

ocius_sky_burner_kites_lgDe laatste tijd is er vooral op de Amerikaanse vliegerfora veel te vinden over het nieuwe paradepaardje van Skyburner Sportkites uit Plymouth, Michigan: Ocius. Skyburner, gerund door Jon and Marieanne Trennepohl, is vooral bekend van eerdere ontwerpen als de Widowmaker en de Freestylist die we in europa maar weinig zien. Als we de Amerikanen mogen geloven staat Skyburner garant voor kwalitatief hoogstaande Sportvliegers.

De Ocius trok door zijn klasieke vorm en sobere, maar stijlvolle design mijn aandacht. Dit in tegenstellig tot bijvoorbeeld het uitgesproken design van de Widowmaker… je moet ervan houden. Er verschenen wat filmpjes op youtube (zie links onderaan artikel) en vooral de vliegeigenschappen van de lichtere versies vond ik erg interessant. Sierlijk en floaty.

grey_ocius_550De Ocius is er in 3 versies:

STD:

Zeil: P-31
Frame: Sky Shark P200 leading edges, Sky Shark P1X spine, Sky shark 5PT lower spreaders
Spanwijdte: 213 cm
Hoogte: 91 cm
Windbereik: 2 tot 5 bft
Toom: 3 punts

UL:

Zeil: P-31
Frame: Sky Shark P90 leading edges, P100 spine, and 3PT lower spreaders
Spanwijdte: 213 cm
Hoogte: 91 cm
Windbereik: 1 tot 3 bft
Toom: 3 punts

SUL:

Zeil: P-31
Frame: Sky Shark Zero air leading edges, P90 spine
Spanwijdte: 213 cm
Hoogte: 91 cm
Windbereik: 0 tot 2 bft
Toom: 3 punts

Opvallend is het gebruik van de nieuwe Skyshark Zero Air stokken in de SUL. Deze zijn naar het schijnt lichter en sterker dan 2pt stokken. Tot nu toe zijn er aantal standaard kleuren combinaties met zwart of licht grijs als hoofdkleur beschikbaar en is het ook mogelijk om custom kleuren te kiezen. Er is ook een optie om een extra paneel in de vleugel te plaatsen voor meer variatie.

black_ocius_550De prijzen van zijn ondanks de hoogwaardige materialen zeer gunstig: tussen de 155 en 170 euro. Hier komen uiteraard nog wel verzendkosten en eventuele invoerrechten bij. Al met al ben ik zeer benieuwd naar dit fraaie stuk speelgoed en hoop er snel eens 1 te kunnen proberen.